Magyar Pumi Klub
Pumi Club of Hungary

HungarikumIPM-slideradóKalap Jakab: Pumi (dal, rajzfilm gyerekeknek)
This is an example of a HTML caption with a link.

MEOESZ ivartalanítási program

Figyelem ! 
Ajánljuk a tenyésztők figyelmébe idős kutyáik védelmében, illetve abban az esetben különösen, ha tenyésztésből kizáró okkal rendelkező kiskutyát adnak el hobby célra, az új gazda számára ajánlással.

Részletek itt

Támogatás

Figyelem !
A MEOESZ a 123/2017 (12.19.) sz. Elnökségi határozattal egyesületünket 300 000 Ft támogatásban részesítette a Nemzetközi Pumi Találkozó megrendezésének támogatására!
Ezúton is köszönjük !

1 %

NAV tájékoztató az 1%-os rendelkezésről

Az idén is lehetőség van arra, hogy rendelkezzen az összevont adóalap után befizetett személyi jövedelemadója 1+1%-áról. Ezt legkésőbb 2018. május 22-ig az szja-bevallási formától függetlenül is megteheti.
Személyi jövedelemadót fizető magánszemélyként az idén is dönthet úgy, hogy a megfizetett adójának 1%-át felajánlja egy civil szervezetnek, további 1%-át pedig valamely egyháznak vagy a Nemzeti Tehetség Programnak.

A NAV a honlapján közzétette azokat a civil szervezeteket (adószámmal, névvel és székhelycímmel), egyházakat és a kiemelt előirányzatot (2017-re vonatkozó technikai számmal), amelyeknek felajánlható az 1+1%.
Az 1+1 %-os felajánlásáról – függetlenül attól, hogy a 2017-es személyi jövedelemadó-bevallását hogyan nyújtja be – a bevallással együtt vagy akár attól elkülönülten is rendelkezhet.

A rendelkezést benyújthatja:
• a személyi jövedelemadó-bevallás részeként 2018. május 22-éig (ügyfélkapun keresztül elektronikusan, postai úton vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen),
• bevallási tervezete on-line javítása esetén is lehetősége van az elektronikus felületen az szja 1+1 %-áról rendelkezni,
• 2018-tól megszűnt a munkáltatói...

Tenyésztési Program jóváhagyása

A 2017.december 20.-án kézhez kapott, Czerván György Agrárgazdaságért Felelős Államtitkár által MgF/956-3/2017 számon jegyzett, 2017.december 7.-én kelt határozat alapján a Magyar Pumi Klub Tenyésztési Programját a benyújtott módosító javaslatokkal, mint a vonatkozó rendeletnek megfelelőt, jóváhagyta.
Ezzel egy hosszan tartó bizonytalan időszak végére értünk. Köszönet mindenkinek, aki a rendkívül sokrétű előkészítő munkából kivette részét és hozzájárult a sikerhez!

2018. éves tagdíj

Figyelem ! 

Felhívjuk a tagság szíves figyelmét, hogy az éves tagdíjak összege nem változott.
Új tagjaink számára a http://pumiklub.eu/hu/a-mpk/tagsag oldalról elérhetők a szükséges információk.
Aktív tagjaink hosszabbításához nem szükséges semmit kitölteni, csak az utalásnál kérjük beírni a közlemény rovatba az összeg rendeltetését!

tagsagi.jpg 

 

Támogatás és kedvezményes vásárlási lehetőség

Az IL CANE eddig is támogatta rendezvényeinket, a jövőben is tervben van az együttműködés folytatása.
Tenyésztőink jogosultak a tenyésztői kedvezményekre, azonban mostantól nem tenyésztő tagjaink is igénybe vehetnek kedvezményes lehetőséget.
Idézet a szerződésből:

"A SATARA-AGRO Kft az általa forgalmazott IL CANE kutyaeledelek mindenkori kiskereskedelmi árából 8% kedvezményt biztosít a Magyar Pumi Klub egyéb kedvezményre nem jogosult tagjainak ( a kedvezmény más kedvezménnyel össze nem vonható ).
A tagság igazolására a MPK. tárgyévi sorszámozott tagsági igazolványa szolgál.
A megrendelt termékeket a SATARA-AGRO Kft képviselője, vagy futár útján szállítási díj mentesen juttatja el a megrendelőnek. "

információ, megrendelés: info@ilcane.hu 

FM Hungarikum bemutató

November 25.-én - immár hagyományosan - részt vettünk a Földművelésügyi Minisztérium Hungarikum bemutatóján, ezúttal Tiszafüreden a Tisza-tavi Disznótoros és Pálinkamustra fesztiválon. A képen a csoport Fazekas Sándor Miniszter úrral.
tiszafured.jpg

A Magyar Pumi Klub 2018.éves programterve

Pumi Világtalálkozó: augusztus 29-szeptember 2.

Kiállítások:
Március 15 Vecsés Speciál CAC (Dr.Hargitai Gábor)
Június 2. Salföld Speciál CAC
Június 22. Grand Prix Speciál CAC
Aug. 31-szept.1 Dupla Klubkiállítás (Pumi Világtalálkozó) (Antal Ferenc, Dr.Mészáros Mihály)
Szeptember 2. Speciál CAC (Pumi Világtalálkozó) (Korózs András)
November 10. Márton Nap Speciál CAC évzáró (Dr.Kaszás Emese) 

Tenyészszemle:
Március 15. Vecsés
Április 30. Vasad
Június 2 Salföld 
Június 22. Budapest
Július 1. Bugac 
Augusztus 18. Devecser (Pásztorkutya CAC)
Szeptember 1. Tápiószentmárton
Szeptember 8. Hortobágy Pásztortalálkozó 
Október 23. Vasad
November 10. Tápiószentmárton

Terelési képességvizsga, munkavizsga
Március 15. Vecsés  NHAT
Április 30. Vasad NHAT, HWT
Június 2. Salföld (Duna-Tisza Egy. rend.) NHAT
Július Bugac (Duna-Tisza Egy. rend.) NHAT
Augusztus 29. NHAT
Augusztus 30. Tápiószentmárton HWT
Szeptember 8. Hortobágy (Duna-Tisza Egy. rend.) 
Október 23. Vasad NHAT

Ezen kívül tavasztól újra Puminapok havonta előadókkal, programokkal.

FIGYELEM !  2018.-tól MINDEN rendezvény előzetes regisztrációhoz kötött!
Részletek a nevezési felhívásokban.


Mindenkit szeretettek...

Közlemény

A Magyar Pumi Klub, mint a pumi fajta kizárólagos államilag elismert tenyésztő szervezete, a következő közleményt adja ki tájékoztatásul:
Az utóbbi időben elterjedt - behatárolható körből származó – információk szerint a Hungarikum pumi kutyafajta törzskönyvezése Magyarországon akadályokba ütközik, ezért „kénytelenek” tenyésztők külföldön törzskönyveztetni kutyáikat.
A fentiek minden valóságalapot nélkülöznek, és nem csak a Magyar Pumi Klub, a fajta, de a magyar kinológia érdekeit is sértik, azt a látszatot keltve, hogy rendezetlen állapotok uralkodnak a területen.
A valóságban a Magyar Pumi Klub tagi hovatartozástól függetlenül mindenki számára egyenlő feltételekkel végzi a törzskönyvezést.
A törzskönyvezés feltételei nyilvánosak a Tenyésztési Programot a Tenyésztési Hatóság (NÉBIH, FM) felügyelete mellett, az FCI szabályai szerint hajtjuk végre , azokat a MPK tag 38 tenyészet tulajdonosai minden gond nélkül teljesítik.
A törzskönyvezés „papíron” országból való kivitele nem csak etikátlan, és a magyar kinológia, a MEOESZ érdekeit sértő magatartás, de a vásárlók megtévesztése is, melyért polgári- büntetőjogi felelősséggel tartozik annak elkövetője. Ennek oka nem lehet más, mint a magyarországi szabályok alóli...

Kutyakötelesség

A NÉBIH kiadványa a kutyatartás törvényi előírásairól letölthető itt. 

1-szaz.jpg
face01.png
NewStarter-2.jpg
alombejelento.png
tenysz-reg.jpg

arlista.png

hungaricum-bizottsag-logo.png

dns-logo.png

Partnereink               

ilcanelogo.jpg
seqomics.jpg

zooazis.jpg

duna-tisza.png


.............................................

alapitvany.png